Camping i Danmark

Att campa kan vara ett av de mysigaste och trevligaste sätten att spendera sin semester på. Det finns många fina campingplatser världen över och inte minst i Danmark. Några av de mest populära campingplatserna i Danmark är Camping Mønbroen, Vejers Familie Camping, Hjarbæk Fjord Camping, samt Tarm Camping. På dessa campingar, bortsett från Vejers Familie Camping kan man hyra både stuga, tältplats och/eller husbils- och husvagnsplats.

Camping Mønbroen

Camping Mønbroen tillhör regionen Själland. Här kan man både hyra stuga och plats för tält, husvagn och/eller husbil. Campingen ligger nära havet och det finns många vattenaktiviteter att utföra. Till exempel att paddla kajak eller att testa på att surfa. Förutom det kan man även ta en cykel – eller vandringstur. Campingen har upp till 60 campingplatser och de tillåter även hundar för de som vill ta med sig sin fyrbenta vän på campingresan.

Vejers Familie Camping

Som namnet lyder, Vejers Familie Camping är denna camping en väldigt familjevänlig camping. Vejers Familie Camping erbjuder dock inga stugor, men å andra sidan erbjuder campingen ett stort äventyrsbad. Alla på campingen har fritt inträde under hela vistelsen och kan alltså bada så mycket de orkar och behagar. Förutom det har man också nära till havet och fina sandstränder. I närområdet finns även en djurpark att besöka, som också är att rekommendera om man har barn. Men man har även när till Legoland, som också är en populär aktivitet, framför allt för barnen. Kanske ett måste på en resa till Danmark?

Hjarbæk Fjord Camping

Om man vill ta del av en av Danmarks fjordar är Hjarbæk Fjord Camping att rekommendera. Det ligger precis vid fjorden Hjarbæk. Här kan man hyra både stuga och plats för tält, husvagn och husbil. En lugn camping med många möjligheter. Även på denna camping kan man paddla kajak, kanot och testa på windsurfing. Det finns också många fina cykelleder och vandringsställen för de som tycker om att vara ute i skogen och naturen.